Verschillen tussen ios en android app ontwikkeling

Wat zijn de Grote Verschillen tussen IOS en Android App Ontwikkeling?
De wereld van de applicatie-ontwikkeling is divers en uitgestrekt. Dat komt in de eerste plaats door de nieuwe mobiele bedrijven die gebruik maken van app ontwikkelaars. IOS en Android geven hun toepassingen aan smartphones voor veel geld maar ook voor erkenning. We kennen de apps echter door hun aard en gebruik. Maar ontwikkelaars doen veel om deze apps op onze schermen te brengen. Ze gaan door coderen, talen, programmeren, en voortdurend onderhoud. Zo ontstaan er grote problemen en taken voor hen. Als je echter een app ontwikkelingsbedrijf in België zoekt, dan is Thoughtlabs aan te bevelen om een functionele app te krijgen voor beide besturingssystemen IOS en Android. We zullen nagaan hoe deze twee ontwikkelingsplatforms van elkaar verschillen. En welke tekortschieten in vergelijking. 

Bereik van het publiek 

Er is geen twijfel over dat Android meer klanten en eindgebruikers bereikt. Een grote reden is de verscheidenheid aan smartphones waarin dit applicatieplatform verwerkt is. De apps op deze opzet zijn gemakkelijk te bereiken en verschillen van elkaar. In wezen bevat een enkel onderwerp tientallen apps op Android. Maar iOS draagt belang in zich voor trouwe klanten. Apple heeft de beste schare fans en hun app store laat dat zien. De toepassingen op iOS zijn minder talrijk dan die op Android. Maar de inkomsten die app ontwikkelaars ontvangen zijn groot in iOS. In termen van inkomsten heeft Android een groot aandeel in de markt. 

ThoughtLabs

Talen 

Ontwikkelaars moeten op zijn best rekening houden met programmeertalen. Elke taal brengt voordelen en moeilijkheden met zich mee, zoals codering en zinsbouw. In wezen geven verschillende platforms de voorkeur aan specifieke reeksen talen. Vandaar dat applicatie-ontwikkelaars hun zegje doen en hun voorkeur evenzeer geven. Het android platform gebruikt Java in ruime hoeveelheid. De Java taal die Android ontwikkelaars gebruiken is echter niet de standaard. C++ en Kotlin vinden ook gebruik in de Android wereld. iOS staat de taal Objective-C bij de hoogste prioriteit toe. Swift is echter een andere introductie in 2014 in de familie. Apple biedt deze taal aan voor apps die in hun app store komen. 

Ontwikkelingsgereedschap 

Een andere belangrijke beslissing is het kiezen van het ontwikkelgereedschap voor het bouwen van toepassingen. Kies je tussen Android en iOS, dan blijven andere stappen permanent voor je. Maar als je een nieuwkomer bent, kun je door verschillende factoren beslissen. Elke app ontwikkelaar werkt met unieke ontwikkelgereedschappen. Die hangen af van het platform dat ze kiezen en de talen die ze gebruiken. Zo maakt Android gebruik van Android Studio van Google. Dit is het primaire en het enige ontwikkelgereedschap dat je koppelt aan Java. Voor iOS ontwikkelaars is XCode een gereedschap om aan te wennen. In wezen kunnen Swift gebruikers alleen XCode gebruiken vanwege Apple’s beperkingen. 

Ontwikkelingskosten 

Waar app ontwikkeling ideaal is, is dat er geen kosten zijn om te beginnen. Je hebt dus alleen een vaardigheid en een goede codeertechniek nodig om aan de slag te gaan. Beide platforms bieden gratis ontwikkeling bij het begin. Bovendien geven de platforms ook toegang tot gratis hulpmiddelen. Het is goed om beide platforms vooraf te testen en dan een keuze te maken. Naast ontwikkeling en opstarten zijn er ook geen kosten voor coderen op deze platforms. Het verschil of de kosten komen echter wanneer je je werk wilt publiceren. Apple rekent zijn gebruikers $ 100 per jaar. Deze kosten kunnen oplopen met ondernemingen. Maar Android is goedkoper met slechts $ 25 als eenmalige betaling. 

Aanvaarding door winkels

Applicatie-ontwikkelaars moeten een verschillende periode wachten voor ze hun inhoud in de winkel zien. Elk platform biedt naast methodes ook verschillende wacht- en testperiodes. Sommige gebruikers komen midden in een lange wachttijd terecht. En na een tijdje vinden ze hun toepassingen afgewezen. Dit is het geval bij Apple’s methode. Apply tolereert geen fouten en doet er langer over om een app te beoordelen. Het ondergaat uitgebreide en gedetailleerde tests voordat het een app accepteert of afwijst. In Android is de methode echter eenvoudig en werkt ze vaak in een dag. Ontwikkelaars vinden fouten in een dag en kunnen binnen een dag een antwoord indienen. Zo is er de minste tijd om te wachten. 

Ontwerp eisen

Android verschilt van Apple of iOS ook in de ontwerpeisen. Voor een iOS ontwikkelaar is de eis van Apple om een strak uiterlijk te presenteren. Ook Google ontwikkelt verschillende manieren om ervoor te zorgen dat het platform een uniforme ontwerpstijl vindt. Maar op dit moment is er geen concurrentie voor Apple in dit opzicht. Daarom moeten ontwikkelaars hard werken om het patroon in iOS uniek en eenvoudig te houden. Terwijl dat vaak wel lukt bij het ontwikkelen van apps voor Android. 

Overwegingen om te verdienen 

Apple gebruikers staan niet toe dat advertenties hun gebruik verstoren. Daarom verwijderen de meeste gebruikers de advertenties uit de applicaties voor fatsoenlijk gebruik. Maar dit is niet de prioriteit of vrijzinnigheid in Android. Vandaar dat geld verdienen een goede bron is bij Google. Via Apple kun je evenzo verdienen, maar alleen als je reclame maakt voor relevante producten. Je moet de mensen minder redenen geven om je advertentie over te slaan of af te wijzen. Een andere populaire manier is om voor betaalde toepassingen te gaan. Dat blijkt voor de meeste applicatie-ontwikkelaars evenzeer een waardevolle truc. 

Hoe en welk platform je ook kiest, er zijn beperkingen en pluspunten. Het is de ontwikkelaar die afweegt welke daarvan hem ruime mogelijkheden geven. 

Bron: Thoughtlabs.be