Tips om van rugpijn te voorkomen

De eerste stap naar het behandelen van je rugpijn is om erachter te komen wat het veroorzaakt. Je kunt milde tot matige rugpijn ervaren die op zichzelf zal verbeteren. Voor meer ernstige gevallen moet u mogelijk een arts raadplegen. Je moet ook leren hoe je rugpijn kunt voorkomen en behandelen. Volg deze eenvoudige tips om pijn te voorkomen. Tenslotte is uw gezondheid de moeite waard om te beschermen. Je moet ook alles doen wat je kunt om jezelf veilig en actief te houden.

Zorg ervoor dat je pauzes van zwaar tillen neemt. Vermijd het draaien van je rug en houd je benen recht. Als u lange tijd zit, probeert u pauzes te nemen om uit te rekken. Als de pijn uitstraalt door uw been, moet u onmiddellijk een arts zien. Als de pijn aanhoudt na twee tot drie weken behandeling, moet u een afspraak maken met uw arts. Als je verschillende oefeningen zonder veel succes hebt geprobeerd, is het misschien tijd om een dokter te zien.

Als u zware voorwerpen optilt, bukt u uw knieën en heupen. Probeer het object omhoog te halen met je handen. Als je dat niet kunt doen, moet je een stoel proberen die is ontworpen om je rug te ondersteunen. Ook, als je dingen met je handen optilt, buigt op je knieën. Houd het item dicht bij je lichaam, zodat je je niet aan je rug kunt belasten. De beste oefening voor uw rug is een lichte aërobe oefening.

Een andere gemeenschappelijke oorzaak van rugpijn is slechte houding. Zorg ervoor dat uw houding correct is door te zitten en rechtop te staan. Als dit moeilijk is, overweeg dan om een stoel met rugsteun te gebruiken. Het nemen van zware voorwerpen is een andere gemeenschappelijke oorzaak van rugpijn. Als je een zwaar object moet tillen, buigt op de knieën en houd het dicht bij je lichaam. Als uw taak zwaar tillen vereist, moet u een brace dragen om uw rug te beschermen.

Om te voorkomen dat uw rug gewond raakt, moet u proberen uw activiteiten te draaien. Wanneer je kunt, probeer dan zwaar te vermijden en je rug te draaien. In plaats daarvan moet je langzaam je dagelijkse routine hervatten. Lichte aërobe activiteiten doen helpt u uw bloedstroom naar uw rug te verbeteren en uw buikspieren te versterken. Dit zal je ook helpen om je rugpijn te verminderen. De meest voorkomende oefeningen voor rugpijnverlichting zijn die die u helpen uw lichaam uit te rekken en te ontspannen.

Een gemeenschappelijke mythe over rugpijn na bevalling is dat het noodzakelijk is om activiteit te stoppen als u een rugletsel hebt. Terwijl het bedrust is niet de beste optie, raden artsen niet aan bedrust. Als je rugpijn ervaart, blijf zo actief mogelijk. Hoewel je ongemak voelt, moet je je activiteit verminderen. Het is belangrijk om niets te doen dat je risico voor verwondingen zou kunnen verhogen. De eerste paar dagen na een rugletsel zijn de meest cruciale voor uw herstel.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp