Nieuwe Photoshop Update Bespaart Tijd op Selectie en Masking

Adobe heeft nieuwe functies voor Photoshop onthuld tijdens hun Max 2021-evenement. De belangrijkste update is een nieuwe functie waarmee je objecten kunt selecteren door er simpelweg met je muis overheen te bewegen. Deze “Hover Auto-masking Object Selection Tool” wordt aangedreven door Adobe’s Sensei AI achter Photoshop. Het is nu letterlijk zo eenvoudig als je muisaanwijzer bewegen en de randen worden automatisch bepaald tijdens de selectie. Ook de andere selectietools van Photoshop worden weer nauwkeuriger. Dankzij deze vernieuwingen van het programma bespaar je als gebruiker veel tijd uit. De nieuwe Photoshop functie is nog niet 100% nauwkeurig, maar je kunt steeds, net als vroeger, een kader om het object slepen voor de selectie.

Een andere functie die mogelijk wordt gemaakt door de Sensei AI van Adobe is om alle objecten te maskeren. De kunstmatige intelligentie scant de scène en herkent aanwezige objecten. Hierna krijgen ze allemaal hun eigen masking. Nog een enorme tijdsbesparing voor de gebruikers, want maskeren kan soms erg vervelend werk zijn. Vorig jaar bracht Adobe neurale filters dankzij hun Sensei AI. Dat zijn degenen die bijvoorbeeld een huid kunnen gladstrijken of foto’s de stijl van een Van Gogh geven. Ook nu zijn er meer van die filters met de Sensei Ai geïntroduceerd. Je hebt een landschapsmixer, harmonisatie en kleuroverdracht.

Wil je meerdere landschappen mengen om zo nieuwe taferelen te maken? Gebruik dan de nieuwe landschapsmixer filter. Voeg bijvoorbeeld woestijnelementen aan een doorsnee kustscène toe. De neurale filter voor harmonisatie bespaart tijd wanneer je twee beelden samenvoegt. De tint en helderheid van je voorgrondafbeelding wordt aangepast om met de achtergrond te passen. Tot slot hebben we de uiterst handige kleuroverdracht of Color Transfer filter. Je neemt de kleuren, het contrast en andere elementen van een gewenste foto om deze op een andere toe te passen. Zo neem je gemakkelijk de stijl van een fotograaf over, of hebt op zijn minst toch een startpunt.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp