Microsoft Office Breidt uit met Software voor Videobewerking en Audio-opname

Microsoft Office staat op het punt om het arsenaal aan programma’s verder uit te breiden met een aantal mediacreatietools. Onlangs nam het bedrijf Clipchamp over en binnenkort kunnen we dit hulpmiddel in ons Microsoft Office pakket verwachten. Deze webtool helpt om zelfs met minimale vaardigheden professioneel ogende videoclips te maken. Het hoofddoel is natuurlijk om deze voor je andere projecten in Microsoft Office te gebruiken. We zien niet in waarom je het programma ook niet voor persoonlijke doeleinden zult inzetten.

Een tweede update die het bedrijf doorvoert is voor PowerPoint. Hier voegen ze een opnamestudio aan toe waar je geluid kunt opnemen. Dit is ideaal als je de presentatie niet live kunt of wilt voeren. Tijdens het opnemen via PowerPoint kun je aantekeningen maken bij dia’s, achtergronden aanpassen, kortom alles wat het je makkelijker maakt tijdens het opnemen. Als je klaar bent met het opnemen van de audio, kun je meteen het resultaat bekijken en desnoods zoveel keer opnieuw proberen als nodig is. Deze functie zal begin 2022 aan PowerPoint worden toegevoegd, dus je zult nog even geduld moeten hebben.

De andere toevoegingen aan de groep van Microsoft Office producten zijn subtieler. Bovendien kunnen ze afhankelijk van de omstandigheden super nuttig zijn. Zo is er Context IQ voor Microsoft 365, een reeks van ervaringen aangedreven door kunstmatige intelligentie. Dit betekent dat je bijvoorbeeld handige aanbevelingen zult krijgen in Editor. Er worden relevante contacten voorgesteld wanneer je mensen tagt of vergadertijden worden aanbevolen net wanneer iedereen beschikbaar is. Programmeurs zullen ook blij zijn om te horen dat Excel een JavaScript-framework zal krijgen. Via de webgebaseerde taal zul je nieuwe functies kunnen maken en formules kunnen opstellen in een vertrouwde omgeving via de veelgebruikte taal. Ideaal als je document rond gegevens draait.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp