Live Transcriptions bij Zoom zijn nu Beschikbaar voor Alle Gebruikers

Het videoplatform Zoom is voor veel bedrijven, scholen en instellingen een enorme redder in nood geweest tijdens de pandemie. Er zijn twee versies van de software, degene die iedereen gratis kan gebruiken en een premium betaalde uitgave. Tot voor kort was de live transcriptie functie alleen beschikbaar voor de betalende gebruikers van Zoom. Hier is echter verandering in gekomen omdat je er nu ook als gratis user gebruik van kunt maken. Deze update zorgt voor een enorme verbetering van alle Zoom videogesprekken. Hoewel ze niet perfect zijn, maakt het elk gesprek gemakkelijker te volgen.

Wat deze live transcriptie doet, is het gesprek in realtime ondertitelen. Deze ondertitels worden automatisch gegenereerd voor al je webinars en videogesprekken op Zoom. Je schakelt de live transcriptie functie in via Zoom for Web onder de optie “Closed Captions” binnen de categorie voor Meetings. Live ondertiteling is momenteel enkel in het Engels beschikbaar, maar het platform is van plan om deze functie verder uit te breiden naar andere talen. Naast deze automatische transcriptie kun je ook handmatig ondertitels toevoegen of dit laten doen door een derden. De host moet de optie inschakelen, maar deelnemers kunnen het steeds aanvragen als ze dit nodig vinden.

Naast het beschikbaar stellen van de live transcriptie voor gratis gebruikers heeft het platform ook andere nieuwe functies geïntroduceerd. Zo zijn er sneltoetsen beschikbaar, kun je de video van een tolk vastpinnen, hebben ze ondersteuning van schermlezers en is er transcriptie van voicemail. Daarnaast is er de functie om meerdere mensen in de spotlight te zetten of te pinnen, maar ook om de galerij te herschikken. Andere functies zijn dark mode, focus mode, tekstopmaak en de mogelijkheid om deelnemers met hun toestemming te dempen. Tot slot is het mogelijk om de grootte van de chat en ondertitels aan te passen naar behoefte.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp