Herstel na keizersnede: hoe zorg je voor jezelf

Na een C-sectie zullen de meeste vrouwen een paar dagen of weken pijn voelen. Misschien wil je overwegen pijnverlichting te nemen, zoals ibuprofen, vóór en na je operatie. Vaginale bloeding is ook normaal na een C-sectie, dus zorg ervoor dat u tijdens deze tijd sanitaire pads draagt. U kunt ook contact opnemen met uw verloskundige of arts als u symptomen ondervindt.

U hebt hulp nodig bij bepaalde taken na het C-sectie, zoals baden en koken. Het zal belangrijk zijn dat u gedurende zes weken na de procedure gehydrateerd blijft. U zult ook moeten voorkomen dat u iets zwaarder opheft dan uw baby. U moet ook een zware inspanning gedurende twee maanden na de bewerking vermijden. Rijd niet zelf of neem het openbaar vervoer totdat u bent hersteld.

Het herstel na een C-sectie verschilt van het herstelproces na een vaginale bezorging. Het proces duurt langer, maar er zijn enkele manieren waarop u uw herstel kunt versnellen. Je moet ervoor zorgen dat je de arts die advies volgt over wat je moet eten en drinken na de operatie. Vergeet niet om veel rust te krijgen en voedzaam voedsel te eten dat je Herstel van je bodys zal stimuleren. U moet gehydrateerd worden en pijnmedicijnen nemen op een regelmatig schema. U kunt zelfs worden geadviseerd om twee tot vier dagen na de procedure in het ziekenhuis te blijven.

Postpartum Moeders moeten veel vloeistoffen en voedzame snacks handig hebben. Het is ook belangrijk om te allen tijde een grote waterfles bij u te hebben. Het is een goed idee om een waterbron te hebben in de buurt van het borstvoedingsgebied en je baby, zodat je gehydrateerd kunt blijven. Je moet ook voorbereid zijn om hulp te vragen als je het nodig hebt. U kunt contact opnemen met uw verloskundige voor meer informatie.

Houd in gedachten dat de C-sectie pijnlijk zal zijn, moet u goed uitgerust en in staat zijn om te borstvoeding zodra u in staat bent. Nadien moet u gehydrateerd blijven en voedzaam voedsel eten. Na een C-sectie moet u hoogstwaarschijnlijk een paar dagen op een melkdieet bevinden. Het is belangrijk om te onthouden dat de moeder enkele uren borstvoeding zal geven, dus het is essentieel om te blijven borstvoeding terwijl ze zich herstelt.

Na een keizersnede moet u een paar dagen in het ziekenhuis verblijven. De lengte van uw verblijf is afhankelijk van uw algehele gezondheid en het type incisie dat u had gedaan. Afhankelijk van uw arts, kunt u misschien vroeg naar huis gaan. Zorg ervoor dat u zo veel mogelijk na de operatie rusten. Je moet niets doen dat inspannend is.

Na een keizersnede, moet u uzelf een paar dagen toestaan om te herstellen. De meeste vrouwen blijven drie tot vier dagen in het ziekenhuis. Sommigen zullen echter na een dag of twee naar huis kunnen gaan. Praat met uw arts en laat haar weten wat voor soort mobiliteit u alleen kunt beheren. Als je hulp nodig hebt, kun je om hulp van je vrienden en familie vragen.

Na een keizersnede moet u proberen op uw rug te slapen. Als je in staat bent om je voeten te verhogen en rond te lopen. Als u zich wankelt, probeer dan gedurende lange perioden te voorkomen. De eerste paar dagen na een C-sectie zijn het belangrijkste. Na een C-sectie moet u rusten om te herstellen.

U moet om hulp vragen na een C-sectie. Je moet ook je familie vragen om hulp na een keizeraar. Het is essentieel dat je iemand hebt om je pasgeborene voor je te zien na je operatie. Je moeder zal wat hulp nodig hebben. Na een C-sectie moet je met je benen rondlopen. Je man of vrouw zal een paar weken je beste helper moeten zijn.

Bron van het artikel is Herstel na keizersnede van Cryless. Cryless biedt oplossingen voor jouw en je baby.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp