Google Photos Krijgt “More Like This”-knop

Google Photos heeft een nieuwe functie klaar om aan de dienst toe te voegen. Dit is de “more like this”-knop, ook wel “meer zoals dit”. Je zult het pictogram hiervoor zul je kunnen vinden op Google Photos tussen “Toevoegen aan album” en “Verplaatsen naar archief”. Zoals je kunt vermoeden is het een functie om gelijkaardige afbeeldingen te vinden. De kunstmatige intelligentie achter de knop zoekt dan doorheen jouw database in Google Photos tussen verschillende periodes en locaties. Met behulp van filters en sorteeropties zul je dan verder op locatie, leeftijd of inhoud van de foto kunnen selecteren. Zo zal het mogelijk zijn om bijvoorbeeld te verfijnen op alle foto’s met scholen, dieren, eten, auto’s en meer.

Een andere recente aanpassing van het platform zijn de “Memories”. Gecureerde selecties die je zowel op je computer als via een mobiel apparaat kunt raadplegen. Deze “Herinneringen” kunnen verschillende combinaties zijn. Zo heb je “Spotlight Memories” op jezelf of andere personen uit je omgeving. Ook kan het een verzameling van zonsondergang foto’s zijn als herinnering, recente highlights of dingen die X aantal jaren geleden rond deze periode gefotografeerd zijn. Het doel van deze functie is om je database vol “Memories” terug te kunnen herbeleven. Veel foto’s worden nadat ze genomen zijn nooit meer bekeken, iets wat Google probeert op te lossen. Wil je bepaalde personen of locaties vermijden, dan kun je deze uitschakelen voor de herinneringen.

De nieuwe “more like this”-knop was voor het eerst gespot op het Russische Telegram-kanaal Google News. We zien dat de functie in overeenstemming is met wat het bedrijf via de “Memories” probeert te verwezenlijken. Google wil het gemakkelijker maken om oude foto’s naar voren te brengen. Eens de functie gelanceerd is, zul je er gebruik van kunnen maken via het menu van extra’s linksboven. Dat is het icoontje met drie verticale stippen. Wanneer de functie publiek zal worden ingezet weten we echter nog niet.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp