Fitness App Supernatural Wordt Onderdeel van Facebook’s Meta

Meta, het voormalige Facebook Inc., heeft net laten weten dat de studio achter Supernatural zich bij het bedrijf zal aansluiten. Within, de studio achter het populaire VR fitness spel, voegt zich hiermee aan de rooster van wat vroeger de Facebook Oculus divisie was. Meta laat weten dat Within nog steeds aan de virtuele fitness app zal blijven werken. Echter wel samen met Meta’s Reality Labs waar ze ondersteuning van kunnen verwachten om de hardware te verbeteren. Van de kant van Meta is dit geen al te grote verrassing. Facebook heeft over de afgelopen jaren ook al tal van andere VR-ontwikkelaars overgenomen. 

Meta focust momenteel op het gebruik van de headsets als fitness tools. Het bedrijf had Supernatural zelfs al geprezen in hun Connect keynote. Zo is het dus zeker in lijn met wat we van de gigant verwachtte. Met naast Within van Supernatural, Lone Echo van Ready at Dawn, het team achter Beat Saber en meer studio’s in hun groep, wekt dit nog meer bezorgdheid op voor een VR monopolie. Er is sprake dat de divisie bezig is met het maken van wat de VR versies van Roblox en Fortnite genoemd worden. Het lijkt dat Within zich eerst nog op Supernatural kan focussen.

Within is bovendien geen one app wonder. Supernatural is duidelijk het pronkstuk uit alle verwezenlijkingen. Maar als je op de website van de ontwikkelaar een kijkje neemt, vind je ook tientallen documentaires, muziekvideo’s en meer. Daarnaast was de oprichter van Within Chris Milk ook uitvoerend producer van de Mr. Robot VR-aflevering uit 2016. Gezien dat Meta een echt metaverse probeert uit te bouwen waar mensen virtueel kunnen rondhangen om samen content te kijken, is de aanwinst van Within zeker geen slechte zet. Zo hebben ze naast het spel ook toegang tot hun bibliotheek vol content en de streaming technologie.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp