Facebook Messenger Introduceert Nieuwe AR

Facebook Messenger heeft een nieuwe update klaar. Dankzij de groepeffecten-functie kun je binnenkort nieuwe virtuele filters toepassen. Deze maken gebruik van AR of Augmented Reality om de hele groep in het videogesprek een leuke toevoeging te geven. Binnen de Facebook Messenger gesprekken zal het ook mogelijk zijn om multiplayer spelletjes aan de conversatie toe te voegen. Het verschil met een normaal effect is dat deze voor alle deelnemers in het gesprek actief zijn. Zo geef je het gesprek een hilarisch karakter of leuke ambiance. Voorlopig is deze optie enkel beschikbaar via Facebook Messenger, maar voor Instagram zal die in de nabije toekomst nog volgen.

Facebook is bezig met verdelen van deze AR update naar alle gebruikers over de hele wereld. Het kan echter even duren voor je deze ontvangt. Wil je alvast controleren dat je de effecten met AR kunt gebruiken, open dan je Facebook Messenger app. Start een gesprek of maak een kamer aan en klik op de smiley voor de effecten bibliotheek te openen. Als jij de update al ontvangen hebt, zul je hier de AR groepseffecten vinden. Meteen kun je een van de opties met augmented reality selecteren die beschikbaar zijn voor alle deelnemers aan het gesprek.

Eerder kregen Instagram en Facebook Messenger al nieuwe functies in hun updates. Zo kun je gebruik maken van gesprekken tussen beide apps. Ook kun je op Instagram tegenwoordig polls sturen via rechtstreekse berichten. Tot slot zijn er indicatoren zodat je steeds kunt zien als er iemand via Messenger of Instagram aan het typen is. Al deze nieuwe functies krijgen dus er weer een klein broertje bij. Een bibliotheek met 70 augmented reality groepseffecten die binnenkort eveneens naar Instagram zal overwaaien. Maak jezelf alvast klaar om samen een virtuele paardenbloem uit te blazen of te strijden om een hamburger in elkaar te steken!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp