Apple Watch Series 7

Apple heeft weer een nieuwe Apple Watch op de markt gebracht. De Series 7 heeft een heel opvallende wijziging met alle vorige ontwerpen, het scherm is namelijk stukken ruimer. Deze kleine verandering van de Apple Watch kan grote gevolgen hebben voor de toekomst van WatchOS en zelfs hoe we gadgets in de toekomst zullen gebruiken. Het horloge om je pols neemt meer en meer de plaats van een smartphone in. Toch voelt deze nieuwe Apple Watch Series 7 meer als een echt uurwerk aan. Zo is het scherm langs de randen omgebogen wat doet denken aan traditionele horloges.

Natuurlijk is dat niet het meest innovatieve van het Apple Watch scherm. De vergroting zorgt voor een enorme vooruitgang in de leesbaarheid. Het is nu mogelijk om de tekstgrootte nog verder te verhogen dan ooit tevoren. Zo maakt het grotere scherm van de nieuwe Apple Watch deze uitgave meer toegankelijk voor een ruimer publiek. Een nieuw OLED-scherm heeft ook nieuwe wijzerplaten nodig. Dankzij het grote Apple Watch scherm kan er veel meer informatie in één keer weergegeven worden. In één oogopslag zie je nu stukken meer. De nieuwe wijzerplaten nemen dit voordeel mooi mee op.

Ook valt ons op dat we een volledig toetsenbord te zien krijgen op de nieuwe schermen. Andere fabrikanten hebben dit idee ook al verkend, maar voor Apple is het de eerste keer. Dit is eveneens een poging om de toegankelijkheid te vergroten samen met functies als het tekenen van letters en de mogelijkheid om te dicteren. Door het toetsenbord niet op te delen in aparten toetsenzones wordt het ontwerp minder krap. Daarnaast is het een statement om te tonen hoe goed de intelligentie achter het apparaat is om de juiste woorden te maken zelfs als je niet accuraat op het toetsenbord typt.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp