Amazon is Bezig met Ontwikkeling van Concurrent voor Clubhouse

Er zijn veel bedrijven die momenteel investeren in live audio apps. Een hiervan is Amazon. Onder codenaam “Project Mic” werkt het bedrijf van Jeff Bezos aan een nieuwe app waarmee iedereen dj kan zijn van een eigen live radioshow. Amazon probeert hiermee radio opnieuw uit te vinden en te democratiseren. In eerste instantie zal de applicatie zich op de Amerikaanse markt richten. Als gebruiker kun je muziek kiezen uit de muziekcatalogus van Amazon, maar ook comedy, sport en pop culture zal beschikbaar worden gemaakt. Er wordt nu al met verschillende platenmaatschappijen en live-evenementen samengewerkt.

Amazon probeert met deze toepassing concurrent te worden van Clubhouse. Weet je nog niet wat deze app is, die razendsnel aan populariteit wint? Clubhouse is een sociale media die volledig op audio is gebaseerd. Je hebt Twitter waar het vooral om korte quotes gaat, Instagram waar je beeldmateriaal deelt en TikTok waar het puur om video’s draait. Nu is er dus ook Clubhouse voor het delen van alles wat met geluid te maken heeft. Via de app praat je over jouw verhalen, ontwikkel je ideeën, versterk je vriendschappen en ontmoet je nieuwe mensen. Wat echter nog ontbreek bij Clubhouse is de manier om muziek van grote artiesten te kunnen gebruiken.

Het zou Amazon niet zijn als Alexa niet bij het project betrokken was. Je kunt op je favoriete “Project Mic” radio afstemmen via Amazon Music, Twitch, Audible en apparaten uitgerust met Alexa. Via deze toestellen kun je communiceren met de show door alleen je stem te gebruiken. Wat we momenteel weten, is dat je naast de shows die live zijn ook topics kunt bekijken met hashtags en dat er creators uitgelicht zullen worden. Al dan niet via de spraakbesturing van Alexa zoek je naar interessante radio op onderwerp, muziek of naam.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp